سرخکن یک دستگاه ساده است که منحصرا برای سرخ کردن عمیق انواع غذا طراحی شده. البته همانطور که قبلا گفتیم برای سرخ کردن عمیق حتما نباید سرخکن داشته باشید. اما اگر زیاد از روش سرخ کردن عمیق استفاده میکنید سرخکن به دردتان میخورد. اما برای خرید، استفاده و مراقبت از سرخکن چه نکاتی را باید در نظر داشته باشید؟ برای دانستن جواب این سوالها تا آخر این مطلب با ما باشید.
تکنیکهای آسان برای سرخ کردن عمیق غذا بدون دستگاه سرخکن
اجزای دستگاه سرخکن
دستگاه سرخکن معمولا یک مخزن برای ریختن روغن دارد و سبدی دارد که مواد غذایی در آن قرار میگیرد و در روغن داغ فرو میرود. همچنین این دستگاه معمولا یک دماسنج برای سنجش دمای روغن و یک تایمر برای تعیین زمان پخت دارد. جنس دستگاه معمولا از فولاد یا استیل است و قابلیتهای آنها به تناسب قیمتشان با هم فرق میکند.
چند توصیه برای خرید سرخکن مناسب
سعی کنید سرخکنی انتخاب کنید که روی بدنهاش نمایشگر دما، زمان و … را داشته باشد.
دستگاههایی که کیفیت مطلوب دارند فیلترهای گوناگونی برای پاکسازی روغن و جلوگیری از پخش بخار و بوی غذا دارند. بهتر است سرخکنی انتخاب کنید که فیلترهای مناسب داشته باشد و تمیز کردن و تعویض فیلترش هم آسان باشد.
سرخکنها گنجایشهای مختلفی دارند. برای تصمیمگیری در مورد ظرفیت دستگاه به تعداد افرادی که برای آنها آشپزی میکنید توجه کنید.
نکاتی برای استفاده و مراقبت از سرخکن
هرگز روغن را بیش از حد مجاز در سرخکن نریزید چون ممکن است با اضافه کردن مواد غذایی روغن داغ سر برود و به شما آسیب بزند.
حتما از روغن سرخکردنی استفاده کنید. سرخکن غذا را با روش سرخ کردن عمیق میپزد که در آن دمای روغن بسیار بالا میرود. روغن سرخکردنی بهار و بهار الماس نقطه دود بالایی دارند و برای سرخ کردن عمیق ایدهآل اند.
موادی که در سرخکن سرخ میکنید باید خشک و همدما با دمای اتاق باشند. هرگز مواد غذایی خیس را در روغن داغ نریزید.
برای گذاشتن و برداشتن مواد غذایی در سرخکن از پیشبند، دستکش آشپزی و ابزار مناسب استفاده کنید تا بر اثر ریختن روغن داغ آسیب نبینید.
داخل سرخکن را مرتب تمیز کنید و بشویید. درغیراینصورت آثار باقیمانده غذاها در سرخکن فاسد میشوند و به سلامتی شما آسیب میرسانند. دستگاههایی که سبدشان جدا میشود برای تمیز کردن راحتتر اند.